c/Bilbao 212-214 08018, Barcelona -- 93 498 27 28 -- 609 32 77 56 -- colla@castellersdebarcelona.cat
Escut dels Castellers de BarcelonaCastellers de Barcelona
 Calendari »
dldmdcdjdvdsdg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Actuacions Assajos Activitats
Més d'un tipus d'event

Entitats que col·laboren amb nosaltres
Dimecres 24 de setembre del 2008
Matinades de grallers i timbalers
Hora: 08:00
Lloc: Plaça de Sant Jaume, Barcelona

Matinades de grallers i timbalers pels carrers del centre de Barcelona.

-Més informació.

Com arribar-hi en transport públic:
Autobusos: 14, 17, 19, 40, 45, 59, 91, 120
Metros/Tramvies/Trens: Jaume I (L4)
La Mercè. Diada de colles locals
Hora: 12:30
Lloc: Plaça de Sant Jaume, Barcelona
Amb: Castellers de la Sagrada Família, Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers de Sants, Castellers del Poble-Sec
Castells:
    Pilar de 4 (matinades: Plaça de Sant Josep Oriol)
    Pilar de 4 (matinades: carrer Cardenal Casañas)
    Pilar de 5 (sortida d'ofici de les autoritats: Plaça de la Mercè)
    4 de 8
    2 de 8 amb folre
    3 de 8
    3 pilars de 5 (1 per sota)
    Pilar de 5 al balcó

Per la Mercè, la primera tripleta de vuit de l'any

Aquest dimecres de setembre, festiu a Barcelona, s'ha celebrat la segona diada castellera de les Festes de la Mercè, concretament la de les colles locals, amb la participació de: Castellers de Barcelona, Castellers de Sants, Castellers de la Vila de Gràcia, Castellers del Poble Sec i Castellers de la Sagrada Família.

Com mana la tradició les colles s'han concentrat a la Plaça de la Mercè on han aixecat pilars quan han sortit les autoritats de la missa en honor a la patrona de Barcelona, per part dels Castellers de Barcelona hem aixecat un pilar de cinc.

Després de la cercavila pel carrers Ample, Regomir i Ciutat, les colles han entrat a plaça amb el pilar de quatre caminant.

Per part dels Castellers de Barcelona hem iniciat l'actuació amb el quatre de vuit, castell que ha tirat amunt al segon peu,ja que en una primera ocasió s'ha hagut de desmuntar per problemes d'alçades de les rengles. El castell no ha patit en cap moment, s'ha bastit a un bon ritme, i s'ha descarregat sense cap mena de complicacions.

A la segona ronda, el castell més important del dia, el dos de vuit amb folre, el qual s'havia descarregat per primera vegada en aquesta temporada a l'actuació de la Mercè del passat diumenge. Com en aquella ocasió el castell ha tirat amunt a la primera, i s'ha completat amb molt bones maneres demostrant que el descarregat del passat diumenge no va ser cap casualitat.

Per acabar les rondes de castells, i així completar la primera tripleta de vuit de l'any present, la colla ha enlairat el tres de vuit. Després de desmuntar un primer peu ja que no estava el castell ben quadrat, a la segona han sonat gralles tot i no tenir les mides adequades, això ha fet que el castell s'hagués de treballar més del necessari, sobretot al pis de segons i terços però l'han pogut treballar en convicció i així descarregar un nou tres de vuit.

A la ronda de pilars, tres pilars de cinc simultanis, el del mig aixecat per sota, i tot seguit pilar de cinc caminant al balcó, on l'enxaneta i aixecador del pilar han estat recollits per l'alcalde de Barcelona, el Jordi Hereu.

Pel que fa a les altres colles presents a plaça, totes quatre han complert amb els seus objectius en la seva mesura. Els Castellers de Sants han descarregat el tres de vuit, dos de vuit amb folre, quatre de vuit i tres pilars de cinc (un aixecat per sota); els Castellers de la Vila de Gràcia han descarregat el cinc de set, el quatre de vuit, el quatre de set amb el pilar i vano de cinc; els Castellers del Poble Sec han descarregat el dos de sis, el quatre de set i un vano de cinc, i han carregat el tres de set; i els Castellers de la Sagrada Família han descarregat el dos de sis, el cinc de sis, el quatre de sis amb el pilar i dos pilars de quatre.

-Més informació.

 
4 de 8
4 de 8
2 de 8 f
2 de 8 f
3 de 8
3 de 8
Com arribar-hi en transport públic:
Autobusos: 14, 17, 19, 40, 45, 59, 91, 120
Metros/Tramvies/Trens: Jaume I (L4)

© 2024 Castellers de Barcelona