c/Bilbao 212-214 08018, Barcelona -- 93 498 27 28 -- 609 32 77 56 -- colla@castellersdebarcelona.cat
Escut dels Castellers de BarcelonaCastellers de Barcelona
 Calendari »
4d9f 24/09/99
dldmdcdjdvdsdg
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Actuacions Assajos Activitats
Més d'un tipus d'event

Entitats que col·laboren amb nosaltres
Diumenge 8 de juny del 2008
Diada de la integració
Hora: 12:00
Lloc: Rambla del Poblenou, Barcelona
Amb: Castellers de Sabadell, Castellers de Sant Cugat
Castells:
    2 pilars de 4
    intent desmuntat de 2 de 7
    intent desmuntat de 2 de 7
    3 de 8
    4 de 8
    Pilar de 5 aixecat per sota

Hi ha cops quan t'has de jugar el tot per el tot. Hi ha cops quan cal apretar i no rendir-se, sobreposar-se als problemes i tirar endavant. Tots recordem alguns d'aquests moments; són records feliços, històries que ens agrada explicar a l'assaig. Hi ha quelcom que costa molt més recordar d'aquestes situacions, costa molt més perquè queda oblidat per la felicitat que ve després. Parlo de la incertesa i la decepció, de la por i els nervis que ho precedeixen. Aquests moments anteriors a la decisió crucial són molt importants perquè són els que li donen valor. És fàcil prendre grans decisions quan tot va bé, allò que resulta difícil és decidir, arriscar-se quan les coses no han anat com un volia. Però és davant de l'adversitat quan una colla demostra la seva grandesa.

Avui al la Diada de la Integració al Poble Nou hem viscut un d'aquests moments. La intenció era tirar a plaça el primer tres de vuit de la temporada, un castell que portava importants canvis respecte al que es feia la temporada anterior i que havíem estat assajant des de principi de temporada. Actuàvem amb dues colles convidades; els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Sabadell.

Després una ronda de pilars d'inici amb pilars de quatre, els Castellers de Barcelona hem optat per obrir plaça amb la torre de set. Aquesta torre de set tenia alguns canvis i volíem fer-la abans de l'Aniversari, per desgràcia la canalla s'ha fet enrere al primer intent, el castell estava una mica bellugadís i tancat a nivell de quarts però tenia corda. Quan hi hem tornat la història s'ha repetit, el castell ha experimentat un lleuger bellugueig i una rebrincada, molt ben controlada pel tronc, però els més petits no ho han vist bé i han tirat a baix. Tant els Castellers de Sant Cugat com els Castellers de Sabadell han descarregat el cinc de set.

Al iniciar-se la segona ronda el dilema era si tirar el castell previst per aquesta; el tres de vuit. Els auguris no eren bons, ens havíem quedat sense fer cap castell a la ronda anterior i la moral no estava precisament molt alta. Eren aquestes les millors circumstàncies per intentar el primer tres de vuit de la temporada? La Tècnica ha decidit que sí. Aquest era el moment, el moment del qual parlava al principi d'aquesta crònica. Les cares dels castellers del tronc quan es pujaven sobre la pinya era de serietat i concentració, el tres de vuit a pujat molt quiet, amb tots els seus components plenament conscient de la importància d'aquest intent. La canalla ha pujat fineta i decidida i la pinya, força nombrosa, ha treballat amb gran disciplina. Amb els dosos col·locats el castell seguia molt quiet, de mica en mica els terços s'han començat a estirar però això no ha fet que el tronc bellugués en excés. Llavors s'ha produït l'aleta, el castell estava lletjot, estirar de terços, en especial la dreta, però quiet, cosa que ha fet que la cap de colla deixés anar unes paraules que el defineixen no només aquest si no també la diada: està lleig però el farem!

Quan l'hem descarregat la colla ha saltat d'alegria, no n'ha havia per menys, apart dels canvis a la canalla, amb un dos debutant en aquest castell i un altre fent-lo en una posició diferent, al tronc debutava el terç de l'esquerra i el quart de la rengla.

Per les dues colles convidades la sort ha estat diversa, els Castellers de Sant Cugat han fet llenya en el seu intent de tres de set aixecat per sota i després només han pogut carregar el quatre de set amb el pilar mentre que els Castellers de Sabadell han descarregat el quatre de set.

A la tercera ronda els Castellers de Barcelona hem tirat el quatre de vuit. Aquest castell ha estat molt parat i no ha patit en cap moment tot i que s'ha anat deformant, raó per la qual algú de tronc ha comentat que es tractava d'un quatre de vuit "caminant" fent referència a com han quedat de desquadrades algunes rengles. Els Castellers de Sant Cugat i els Castellers de Sabadell han descarregat el tres de set.

A la ronda de pilars s'ha de destacar el pilar de cinc dels Castellers de Barcelona que ha estat aixecat per sota (la petita anxaneta ha deixat a molts embadalits). Els Castellers de Sabadell han descarregat un pilar de cinc i els de Sant Cugat dos pilars de quatre.

Castellers de Sant Cugat: 2p4, 5d7, 4d7 ag c, 3d7, 2p4

Castellers de Sabadell: p4, 5d7, 4d7, 3d7, p5

Castellers de Barcelona: 2p4, id 2d7, id 2d7, 3d8, 4d8, pd5 ps

-Més informació.

 
3 de 8
3 de 8
4 de 8
4 de 8
P de 5 aixecat per sota
P de 5 aixecat per sota
Galeria de fotos de Mati Montes a picasa
Galeria de fotos de Núria Moya a picasa
Galeria de fotos de Concepció Ventura (Saballuts) a picasa
Com arribar-hi en transport públic:
Autobusos: 6, 26, 36, 71, 141
Metros/Tramvies/Trens: Poblenou (L4)

© 2024 Castellers de Barcelona